Ylivieskan Kuulan naiset tähtäävät kauden parhaimpaansa
17.8.2019 22:31 Uutiset / Ylivieskan kuula SM-viestit 2019

Ylivieskan Kuulan naiset tähtäävät kauden parhaimpaansa

Kuva: Vilma Vesaluoma ankkuroi Kuulan T15-joukkuetta Ylivieskan SM-viesteissä

Syyskuun SM-viestien toinen isäntäseura, Ylivieskan Kuula, marssittaa kotikisoihin rutkasti nuorta naisenergiaa. Tutulla kentällä viivalle asettuvat ainakin 15-vuotiaiden tyttöjen sekä naisten 4 x 100 metrin joukkueet.

Lauantaina 17. elokuuta Ylivieskassa juostuissa esikisoissa, aluemestaruusviesteissä, T15-sarjan tytöt tutulla nelikolla Terhi JunnoFanni JämsäSiiri AhoVilma Vesaluoma pysäyttivät kellot aikaan 53,15. SM-viesteihin he lähtevät ilman suuria sijoitustavoitteita.

- Tavoitteena on juosta kauden paras juoksu. Olisi kiva päästä finaaliin, mutta se vaatisi sen, että kaikki menisi nappiin, juoksijat ennakoivat.

Nykyisellä nelikolla he ovat juosseet toista vuotta ja voittaneet muun muassa piirinmestaruuden. Kotikentällä juostavat SM-viestit ovat luonnollisesti siintäneet ajatuksissa jo pidemmän aikaa.

- Onhan se ainutkertaista, kun pääsee täällä juoksemaan ison yleisön edessä.

Tytöt kuvailevat joukkuetta räväkäksi porukaksi, jossa kaikilla on omat vahvat mielipiteensä. Juoksujärjestys on kuitenkin muovautunut nykyisen kaltaiseksi jo pidemmän aikaa sitten, ja se kelpaa kaikille.

Viimeisten viikkon resepti kisoihin valmistautumiseen on selvä.

­- Treenataan ja kilpaillaan. Vaihtoja pitää treenata paljon. Aluemestaruuskilpailussa ne menivät miten menivät, Kuulan urheilijat analysoivat.


Oona Kiljalan polvi ratkaisee paljon

Erityisen tarkasti ylivieskalainen urheiluväli seuraa tällä hetkellä 16-vuotiaan Oona Kiljalan jalan tilannetta.

Se, pystyykö polvivaivoista kärsivä juoksija kilpailemaan SM-viesteissä, määrittää naisten pikaviestijoukkueen kokoonpanon sekä sen, saako Kuula joukkuetta N17-sarjan 4 x 300 metrille.

Aaluemestaruusviesteissä Kuulan naiset juoksivat nuorella joukkueella Vilma Vesaluoma – Ronja RuotanenHanna VuolteenahoEmmi Wilén ajan 53,34. Nelikosta Vesaluoma ei varmuudella ole mukana naisten SM-joukkueessa, kun hän juoksee samana päivänä oman ikäluokkansa kilpailussa.

- Aika oli etukäteen arvoitus, kun tällä porukalla ei oltu aiemmin juostu. Tavoitteena oli saada vaihdot onnistumaan, ja se meni ihan ok. Nyt lähdetään hiomaan niitä entistä paremmiksi, naiset totesivat kenraaliharjoituksen jälkeen.

Särkymävaraa Kuulan naisilla ei ole, joten sormet ovat ristissä sen varalle, että kaikki pysyvät terveinä.

Finaalipaikan tavoitteluun asti järjestävän seuran naisten vauhti etukäteen ajateltuna tuskin riittää, mutta ehjä juoksu ja oman ajan parantaminen ovat sopivia tavoitteita.

Kuinka isolla Ylivieskan SM-viestit on merkitty kalenteriin?

- Isolla! Ei tällaista tilaisuutta tule toista kertaa. Ellei tänne sitten rakenneta stadionia, Ronja Ruotanen vitsailee viitaten SUL:n uusiin mestaruuskilpailusääntöihin, jonka mukaan aikuisten SM-kisat järjestetään jatkossa stadionolosuhteissa suurilla paikkakunnilla.


Poikien ja miesten joukkueet vielä päättämättä

Poikien puolella on vielä auki, millaisen miehityksen Kuula saa viivalle. Suunnitelmissa on ollut ainakin pikaviestijoukkueet sekä 15-, 17-, että 19-vuotiaille.

Mikäli keskimmäisenä mainittu onnistuu, on samalla porukalla mahdollisuus osallistua myös 4 x 300 metrille.

- Joukkueita pyritään kasaamaan yhteistyössä Kuulan pesäpallojaoston kanssa. Olisi hyvä, jos kasaan saataisiin ainakin pikaviestijoukkueet. Sen jälkeen kysellään, olisiko halukkuutta myös pidemmälle matkalle, Kuulan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Risto Vesaluoma selvittää.

Puheenjohtaja korostaa suojateilleen samanlaista valmistautumista kuin urheilijat itsekin: viestikapulan luovuttaminen ja vastaanottaminen tulee treenata kuntoon.

Jaoston veturi ei suurseurojen puristuksissa edellytä oman seuransa urheilijoilta mitalisijoituksia, mutta antaa kuitenkin pikaviestitytöille mahdollisuuksia finaalipaikkaan.

- Osallistuminen on kuitenkin tärkeintä, Risto Vesaluoma paketoi.


   
Kategoriat