Ylivieska valmis isännöimään SM-viestejä 7.-8.9.2019
5.8.2019 11:19 Uutiset / Ylivieskan kuula SM-viestit 2019

Ylivieska valmis isännöimään SM-viestejä 7.-8.9.2019

SM-viestien kilpailuorganisaatiosta vesiesteellä ruokapuolen vastaava Suvi Nissilä, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kari Yli-Hallila, markkinointivastaava Väinö Haapakoski, pääsihteeri Tapani Haapakoski ja kilpailujen johtaja Juha Yrjänä.

Kun Kalevan kisat ovat onnellisesti takanapäin, kääntyvät yleisurheiluväen katseet kohti kesän toiseksi merkittävintä tapahtumaa, SM-viestejä.

Viestit kokoavat syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ylivieskaan, Oulun Eteläisen alueen keskuskaupunkiin, peräti 1500 juoksijaa mukaan lukien maan kirkkaimmat tähdet.

- Kahden päivän aikana ratkaistaan Suomen mestaruudet 31 lajissa. Parhaassa, 14-vuotiaiden tyttöjen 4x100 metrillä, juostaan peräti kahdeksan alkuerää. Joukkueita on tulossa noin 500, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kari Yli-Hallila kertoo.

Juoksijoiden lisäksi Ylivieskassa radalla nähdään myös monia kenttälajien urheilijoita, joiden omissa lajeissa kilpailukausi on jo ohitse.

Maksavia katsojia Ylivieskaan odotetaan molempina päivinä noin tuhat. Lauantaipäivää värittää lisäksi 1200 alakoululaisen kannustusjoukko.

- Kouluilla on silloin lauantaityöpäivä, ja kaikki Ylivieskan alakoululaiset tulevat opettajien ja huoltajien kanssa katsomaan kilpailuja. Veikkaan, että heistä lähtee aika paljon ääntä, Kari Yli-Hallila myhäilee.

- Koululaisille voisi tehdä myös jonkinlaisen kannustushuutokilpailun, kilpailujen johtaja Juha Yrjänä suunnittelee.

Yleisöä palvellaan stadionalueella monipuolisesti erilaisilla myyntipisteillä. Urheilukentän takasuoralle tuodaan lisäkatsomoita ja sateen sattumiseen varaudutaan kymmenellä katetulla teltalla.

- Sinne saadaan muun muassa kahviota ja makkaranmyyntipistettä. Noin 500 ihmistä mahtuu kerrallaan katon alle, markkinointivastaava Väinö Haapakoski selvittää.

Yksi Suomen Urheiluliiton SM-viestien myöntämisperusteista on paikkakunnan olosuhteiden kehittäminen. Ylivieskassa tämä toteutuu täydellisesti, sillä 39 vuotta vanha kenttä remontoitiin perusteellisesti kilpailua varten. Nyt Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa päästään juoksemaan loistavissa olosuhteissa.

Ylivieskan kilpailut ovat viimeiset, joissa ”maalaisromantiikasta” päästään nauttimaan: SUL:n uuden linjauksen mukaan kisat järjestetään jatkossa stadionolosuhteissa suurilla paikkakunnilla.

- Tämä on viimeinen mahdollisuus nähdä SM-viestit Ylivieskan kaltaisella maaseutukentällä, Juha Yrjänä vinkkaa.

Ylivieskan Kuula ja Kaustisen Pohjan-Veikot aloittivat kilpailujen järjestämisen kolme vuotta sitten. Päävastuun kantaa isäntäkaupungin seura, Kaustiselta mukana on bussilastillinen toimitsijoita. Talkoolaisia tulee myös lähikunnista Nivalasta, Haapajärveltä ja Kalajoelta.

- Itse kilpailussa mukana on 250 toimitsijaa. Kentän sisäpuolella on noin 120-130 tehtäviinsä koulutettua henkilöä, Kari Yli-Hallila selvittää.

YLE televisioi kilpailut valtakunnan verkossa molempina päivinä.

SM-viestit juostaan Ylivieskassa 7.-8.9.2019. Ylivieskan Kuula, Kaustisen Pohjan-Veikot ja Ylivieskan kaupunki toivottavat kilpailijat, taustavoimat ja katsojat lämpimästi tervetulleiksi!


   
Kategoriat